Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Organisera ditt hemmakontor – och bli mer produktiv

Visste du att omgivningen spelar stor roll när det kommer till hur produktiv du är och hur inspirerad du känner dig? I den här artikeln kommer vi gå igenom fyra sätt att optimera din skrivlya.

Men innan vi går igenom hur du kan organisera ditt hemmakontor eller platsen som du skriver på vill jag prata om varför det här är viktigt. 

5 anledningar till varför en organiserad arbetsplats boostar din produktivitet

  • Du sparar tid eftersom du inte behöver leta efter saker eller städa undan innan du börjar skriva. 
  • Du minskar stressen eftersom du inte behöver leta efter det där pappret, fotot eller anteckningarna med efterforskningar.  
  • Du blir mer kreativ av att vara i en organiserad miljö.
  • Du hittar alltid det du letar efter. 
  • Du har lättare att nå dina deadlines eftersom du inte blir distraherad av annat. 

Så här skapar du en mer organiserad skrivplats

Börja med att rensa undan allt onödigt, allt som kan distrahera dig. Det inkluderar papper, post it-lappar, söta prylar och samlingsobjekt. Du ska i det här stadiet försöka tänka så minimalistiskt som du kan. 

Nästa steg är att se över din ergonomi – hur sitter eller står du? Behöver du justera upp skärmen så att den hamnar i ansiktshöjd? Jag varierar mig mellan att sitta och stå och försöker alltid ställa upp datorn så att den är i ögonhöjd eftersom jag märkt att jag får ont i nacken av att böja mig framåt hela tiden. 

Personalisera din plats med några få utvalda inspirerade saker. Vill du ha ett foto av din favoritförfattare eller ett tänd ljus bredvid din skärm? Eller har du en korktavla där du planerar dina berättelser? Det är okej att har personliga saker, så länge de inte tar över och du sparar allt “i fall att”. 

Skapa en distratktionsfri zoon genom att säga till de andra som du bor med att de inte får störa dig när du sitter och jobbar med ditt skrivande. Använd ljudisolerande hörlurar och överväg att ladda hem en produktivitetsapp som låser din telefon medan du fokuserar. (Jag använder Forest.)

Leave a comment