Skip to content Skip to footer

Min debutbok

Författarskap

Cina är 14 år och papperslös. Hans största dröm är att gå i en riktig skola och att ha ett vanligt liv där han inte behöver vara rädd för att myndigheterna ska få tag på honom. När han ännu en gång får sparken från sitt jobb bestämmer han sig därför för att försöka fly till Europa med sin bästa vän.

FörfattareNatalie ForslindTitelFlyktenFörlagLava förlagShare

Flykten av Natalie Forslind

I Teheran möter pojkarna möter en människosmugglare som ska hjälpa dem att ta sig till Turkiet där deras nya pass väntar. De flyr över bergen, blir nästan påkomna i en poliskontroll och tvingas spendera flera dagar bland klippblocken. När de äntligen kommer in i Turkiet visar det sig att de blivit lurade. Vägen till Europa blir svårare än de kunnat ana.

“Flykten” är en gripande berättelse om två pojkars kamp för ett tryggt och fritt liv. En berättelse baserad på verkliga händelser, om vänskap, ihärdighet och mod.

Boken finns att köpa i olika bokhandlare online. Klicka här för att köpa boken. Vill du lyssna på boken så hittar du den här.

Är du bokbloggare eller har du ett bokkonto på sociala medier och är intresserad av ett recensionsexemplar av boken? Hör av dig till recension@blackdiary.se eller skriv till mig på sociala medier.