Skip to content Skip to footer

Behöver du hjälp med sociala medier?

Sociala medier

Om du vill att läsare ska hitta dina böcker så behöver du aktivt jobba med ditt personliga varumärke. Ett sätt som du kan göra det på är via sociala medier. Gillar du inte att vara med på bild? Ingen fara, det finns sätt som du kan jobba med att bygga upp en följarskara utan att synas framför kameran.

KundDuUtförareNatalie ForslindKontakta via mejlKlicka här och boka ett möteShare

Varför är det viktigt för dig som författare att vara aktiv på sociala medier?

Du behöver inte vara publicerad författare för att börja jobba med ditt personliga varumärke på sociala medier. I ärlighetens namn är det bättre att du börjar jobba med ditt personliga varumärke så snart du vet att du vill skriva böcker. Varför? För att sociala medier och ett personligt varumärke handlar om att bygga relationer med framtida läsare och branchmänniskor.

Anledningen till att du vill göra det här regelbundet är för att det hjälper dig få nya följare, lära känna nya människor och nå ut till framtida läsare. Du får också en utmärkt plattform att bjuda in människor du känner till bokrelease, signeringar eller andra event.

Med hjälp av sociala medier kan du visa upp din expertis och få koll på vad som händer i branchen.

Hur ofta ska du som författare posta på sociala medier?

Beroende på vilken social media som du föredrar så finns det olika rekommendationer. Det jag brukar säga är att det är bra att posta ungefär så här: 

  • Youtube: 1-2 gånger i veckan
  • Facebook: 3 gånger i veckan
  • Instagram: 5-7 gånger i veckan
  • TikTok: 7 gånger i veckan

Det som gör att många skrivande människor ledsna på sociala medier är att de inte vill behöva lägga tid på dem varje dag. Och där har jag en glad nyhet – det behöver du inte göra. Jag kan hjälpa dig ta fram en plan för en månads innehåll i taget och sedan se till att det schemaläggs så att du kan lägga majoriteten av din tid på att skriva. 

Vad ska du posta på sociala medier som författare?

Det beror på. Vill du dela bilder på dig själv så kan du dela:

  • Dela med dig av uppdateringar om din skrivprocess
  • Foton från platser som inspirerat dig
  • Skribent-/författarmemes (videos)
  • Dina favoritböcker
  • Glimtar ur din bok.

Vill du istället vara mer anonym och inte synas på bild kan du strata ett bok-konto eller poesikonto där du bara delar bilder på böcker eller dikter. Det finns oändligt med möjligheter. Så länge du håller dig till din nisch. Och ja, att hålla dig till en nisch är viktigt – speciellt i fasen när du växer.

Hur jag kan hjälpa dig

Jag kan hjälpa dig göra en strategi och plan för dina sociala medier. Jag hjälper dig även komma igång med att schemalägga poster och visar hur jag jobbar för att alltid ha en massa idéer som jag kan plocka ifrån när jag inte vet hur jag postar. Beroende på vad du själv har för ambition så anpassar jag mig efter ditt behov. 

Det behöver inte vara svårt att bli en stjärna på sociala medier. Du behöver bara verktygen för att lyckas.

Leave a comment