Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Så här lyckas du på Youtube

Det är inte försent att uppnå drömmen om att bli Youtuber. Men om du vill växa på Youtube finns det några saker du borde tänka på för att lyckas. I den här bloggposten går vi igenom vad du behöver veta för att lyckas på Youtube.

Om du är sugen på att starta en Youtubekanal så rekommenderar jag att du filmar tre videos och testar hur det känns. Är du bekväm framför kameran? Hur lång tid tog det att redigera?

Nästa steg är att du bestämmer dig för om du vill skapa innehåll på Youtube sporadiskt eller om du vill satsa på det och göra det seriöst. Precis som med alla andra kanaler kräver Youtube att du faktiskt lägger ner tid och energi på ditt innehåll om du ska växa. Om du vill satsa på Youtube rekommenderar jag att du bestämmer dig för att posta en video i veckan i sju veckor.

När de sju veckorna är över kommer du ha lärt dig:

  • Om du kommer klara av att skapa innehåll till Youtube regelbundet. (Regelbundenhet är en av nycklarna till framgång på Youtube.)
  • Vilka dina strykor och svagheter är när det kommer till att filma. Behöver du bli bättre på att filma? Skapa tumnaglar eller förbättra ljudet?
  • Du kommer vara bättre på att filma, vara bekväm bakom kameran, klippa och skapa innehåll.

För att kunna växa på Youtube behöver du välja vilken nisch du vill skapa innehåll inom. Genom att välja nisch kan du analysera vad andra gör som är bra och fundera på hur du kan skapa liknande, bättre innehåll. Fundera också på om du har någon slags unik fördel som kan ge dig ett försprång mot dina konkurrenter.

När du väl kommit igång med din kanal rekommenderar jag dig att kolla på datan för att se vad du gör bra och vad som kan förbättras. När jag kollar på min egen data ser jag exempelvis att mina tittare är mer intresserade av kända författares skrivrutiner än hur jag läser 100 böcker på ett år.

Leave a comment