Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nanowrimo förberedelser

Det är bara några veckor kvar till Nanowrimo och jag är så taggad på att komma igång med mitt skrivprojekt. Jag har deltagit flera år tidigare och har vunnit minst ett av åren. I det här inlägget tänkte jag dela med mig av mina lärdomar av tävlingen.

Nanowrimo går ut på att du ska skriva 50 000 ord, utkastet till en roman, på 30 dagar. Några fördelar med tävlingen är att du kommer in i en rutin där du skriver varje dag. Du börjar inte redigera boken samtidigt som du skriver eftersom att du måste skriva i genomsnitt 1667 ord om dagen. Då har du inte tid att gå tillbaka och ändra stavfel, skriva om stycken eller ändra tempus. Dom bitarna kan du hugga tag i när du redigerar.

Så här lyckas du skriva en bok på en månad

  • Bestäm dig för att ge Nanowrimo en ärlig chans. Avsätt tid för att skriva.
  • Gå med i communitiet som finns på Nanowrimos hemsida och discord. Vänner som är med i samma tävling och som förstår vad du går igenom är guld värt dagar då det känns lite extra tungt.
  • Säg till dina nära och kära att du ska vara med i tävlingen, eftersom det kan innebära att du får avstå från andra roliga saker. Låt skrivandet vara prioriterat i november.
  • Ta en promenad, gå och träna, gör något helt annat om du kör fast. Försök få nya intryck och glöm inte att röra på dig.
  • Om du är en planerare, förbered vad du ska skriva redan innan tävlingen börjar.

I år kommer jag skriva bok två i en serie som jag jobbar på. Jag har faktiskt redan börjat skriva på boken, så första utkastet kommer troligen bli längre än 50 000 ord. Jag är ganska spontan när jag skriver och planerar inte så mycket i förväg, så jag ser verkligen fram emot att få veta vad som ska hända i boken.

Ska du delta? Lägg till mig som vän så stöttar vi varandra på nanowrimos hemsida.

Leave a comment