Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mitt skrivår 2022

2022 har varit ett år i skrivandets tecken, men i början av året gick det ganska trögt med skrivandet. Jag hade väldigt mycket att göra på jobbet och stressen tog ut sin rätt.

För att hitta lite balans i vardagen, och i livet, började jag meditera. Till en början mediterade jag en liten stund på morgonen innan jag gått upp ur sängen. Skillnaden i hur jag mådde var slående. Efter några veckor började gå upp och meditera längre stunder, ibland flera gånger om dagen.

Jag blev mer aktiv inom skriv och bok-communitiet på sociala medier under 2022, något som ledde till att jag faktiskt blev mer kreativ och inspirerad att skriva. Jag gick på Skrivcafés olika onlineevent som skrivkvällar och författarworkshops. Jag rekommenderar varmt dessa för alla som vill få in en rutin med skrivtid mitt i veckan.

Jag visste att jag skulle spendera största delen av min semester i Stockholm och bestämde mig för att ha en skrivsommar. Det var helt fantastiskt att bara sjunka in i skrivandets underbara värld i fyra veckor. Jag redigerade första manuset i Norrsken-triologin som jag skriver på. Jag startade även ett aktiebolag för mitt författarskap eftersom min debutroman kommer ut 2023. Läs om min skrivsommar här.

I september besökte jag bokmässan för första gången. Jag var där som representant från Skrivcafé (jag hjälper till att hålla i deras författarworkshops). Det var en häftig känsla att vara runt en massa andra författare och bokälskare. Jag hade fantastiskt roligt när jag var där och hoppas kunna åka dit 2023 också.

I november deltog jag i Nanowrimo och skrev råmanuset till del två i Norrskent-triologin. Nu när råmanuset är klart behöver jag gå tillbaka och redigera vissa saker i första delen innan jag kan pitcha serien till förlag. 

Jag bytte jobb i slutet av november, så december har till stor del gått åt till att lära mig nya saker och börja komma in i det nya jobbet.

Jag har dessutom fått releasedatum för min debutroman, samt bokat lokal för releasefest. Vill du veta mer om debuten? Skriv upp dig på mitt nyhetsbrev så kommer jag ut med mer information längre fram.

Några lärdomar jag tar med mig in i 2023:

  • Prioritera hälsa och välmående
  • Det är okej att säga ifrån när det blir för stressigt på jobbet
  • Prata med nära och kära om skrivandet (exempelvis under Nanowrimo)
  • Njut av resan och ha roligt
  • Misslyckas och försök igen, du lär dig alltid något.

Leave a comment